Een Opleiding Goed bekeken

Zondag 31 januari 2016 -

Wat ga je na het VMBO doen? Welk beroep trekt jou aan? Hoe lang wil je nog studeren? Welke sector past het beste bij jou? Allemaal vragen, waarmee jij aan de slag kunt gaan in Een Opleiding Goed Bekeken, het loopbaanoriëntatieprogramma van het VMBO én het MBO in de regio West-Brabant. Een Opleiding Goed Bekeken is een hulpmiddel om beter te kunnen kiezen voor een vakkenpakket, voor een sector en voor een beroepsopleiding.

Ook dit jaar zijn jullie weer met velen. In de regio West doen ruim 750 leerlingen mee. Dit zijn leerlingen van de volgende scholen: het Gertrudis College, het Roncalli, Steenspil, RSG ’t Rijks, het Jan Tinbergen College, ‘t Ravelijn en de Zoommavo. Op basis van de keuze die jullie gaan maken kun je op bezoek gaan bij het Kellebeek College, het Prinsentuin College, het Markiezaat College, het Vitalis College en bij het Zoomvliet College. Ook kun je dit jaar op bezoek bij het Radius College, het Cingel College en het CIOS.

Het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) heeft veel verschillende opleidingen. In deze editie van Een Opleiding Goed Bekeken worden er maar liefst 29 programma’s aangeboden. ‘Een Opleiding Goed Bekeken’ helpt je uit te vinden wat het beste bij jou past. Je stelt jezelf vragen, zoals ‘Welke werkzaamheden en welke opleidingen zijn geschikt voor mij?’ Ga aan de slag! Zoek op wat de verschillende opleidingen inhouden. Dit boekje dat werkt als een menukaart wordt aan de deelnemende leerlingen uitgereikt.

Door serieus aan de slag te gaan, kun je de vervolgopleiding kiezen die bij je past.