Selamat datang (welkom)

Woensdag 22 juni 2016 -
Nog maar amper 24 uur terug van hun stage in Bali (Indonesië) zijn Kevin Koevoets en Patrick Maurer alweer op het Zoomvliet College in Roosendaal om hun verhaal te doen en de laatste dingen te regelen voor hun opleiding Systeembeheerder. Nog wat last wat jetlag en zelfs een beetje grieperig vanwege het enorme tijd- en klimaatverschil.

Maar wat was het vet!
Stage lopen aan zo’n beetje de andere kant van de wereldbol bij een scholengemeenschap in Denpasar, Bali. Beiden nog nooit eerder buiten Europa geweest, vertellen enthousiast over de kennismaking met de bewoners, de natuur en cultuur van Bali. Hartelijk ontvangen en begeleid om hun weg te kunnen vinden gedurende de periode van begin februari tot en met medio juni. Ze verbleven in een guesthouse samen met zo’n 20 andere jongeren van verschillende nationaliteiten. Een echte uitdaging voor hun talenkennis en ze houden er een mooi begin van een internationaal netwerk aan over.

De scholengemeenschap zorgt met zo’n 50 medewerkers voor 2.000 baby’s, kinderen en jongeren. Onderwijs van wieg tot universiteit in één scholengemeenschap, letterlijk een doorlopende leerweg. Kevin en Patrick troffen daar een verouderde en verwaarloosde ICT-omgeving aan en maakten mee dat een storm het dakzeil -dat tijdelijk moest dienen als bescherming voor de apparatuur- deze zware taak niet aankon. Daarmee werd een groot deel van de apparatuur onbruikbaar en moest vervangen worden. Onze studenten brachten structuur aan in systeem- en databeheer. Leerden hoe ze met rechten moeten omgaan binnen de ICT en hoe dat effectief en gestructureerd kan worden beheerd. De school is erg blij met wat Kevin en Patrick voor ze gedaan hebben en gaven tijdens een werkbezoek een beeld van Dwijendra mee voor het Zoomvliet College in Roosendaal.

Vriendelijke, leergierige mensen en ook best wel wat ongeorganiseerd, maar enorm hartelijk. Zo beschrijven ze  ‘de’ Balinezen. Gelukkig was er na werkuren, ruimte om wat van het land en cultuur te zien. Met niet in de laatste plaats de Gili-eilanden waar ze fijn hebben gesnorkeld. Eten deden ze bijna dagelijks in een etenskraampje net om de hoek van de school. Erg lekker, voordelig en zonder bijwerkingen. Al bij al een echte aanrader zo’n buitenlandse stage!

En nu op naar het diploma volgende maand en op zoek naar een fijne baan in de ICT en wie weet ook nog opleiding erbij.