Presentatie boek Dat kan bij ons wťl!

Donderdag 23 juni 2016 -

Woensdag 15 juni werd in de Flint te Amersfoort het boek gepresenteerd ‘Dat kan bij ons niet wel, mbo-scholen om van te leren’. Hierin worden 8 succesvolle, vernieuwende mbo-instellingen in Nederland geportretteerd. Zij laten zien hoe ze erin zijn geslaagd hun onderwijs daadwerkelijk om hun studenten heen te bouwen. Eén van deze mbo-scholen is het Zoomvliet College die met zijn opleiding International Business Studies laat zien wat er mogelijk is in tweetalig mbo-onderwijs.

Trots
Han Oomen, teamvoorzitter van deze opleiding: “Het boek is een uitgave van Kennisnet, de landelijke organisatie voor onderwijs en ict. Wij zijn erg trots dat wij als één van de twee Brabantse scholen ons verhaal kunnen doen in dit boek. Het vertelt onder meer iets over de specifieke ict-toepassingen in onze opleiding, zoals studenten die Skypen met studenten die in het buitenland op stage zijn, het gebruik van Kahoot en het filmen en evalueren in de klas van zakelijke dilemma’s waar groepjes studenten over moeten discussiëren.”

Drie diploma's
De opleiding International Business Studies biedt tweetalig onderwijs aan, waarbij studenten uiteindelijk met drie diploma’s naar huis gaan. Een Nederlands diploma Vestigingsmanager niveau 4, een Brits BTEC Extended Diploma in Business én een Cambridge Business Engels diploma. Internationale stages zijn vanzelfsprekend bij deze opleiding. Studenten worden hiermee uitstekend voorbereid op een internationale carrière, doordat zij veel lessen in het Engels krijgen en daarnaast nog een tweede vreemde taal in hun pakket hebben.

Het boek is gratis te downloaden bij Kennisnet, maar kan ook hier besteld worden.