Internationale handel

Met ingang van 01 september 2017 worden er binnen de opleiding Interantionale Handel weer drie uitstroomrichtingen aangeboden. Naast de opleiding Vestigingsmanager Groothandel kan een student zich nu specialiseren in Assistent Manager Internationale Handel of Logistiek Supervisor.

Binnen de opleiding is het gelukt om de logistieke opleiding weer in het pakket op te nemen, omdat met name de regio West-Brabant toplocatie is voor Logistiek en er in september 2018 ook in Roosendaal wordt gestart met de tweejarige Associate Degree opleiding Logistiek.

Voor de opleidingen Vestigingsmanager Groothandel en Logistiek Supervisor is één moderne vreemde taal vereist, waardoor nu ook leerlingen met alleen Engels in hun pakket aan de opleiding Internationale handel kunnen beginnen. Zij worden dan wel in hun uitstroomkeuze beperkt, omdat de opleiding Assistent Manager Internationale Handel niet tot hun mogelijkheden behoort. Door uit te stromen met twee niveau 4-kwalificaties verzekert de student zich wel van een goed uitgangspunt om in te stromen in het bedrijfsleven of door te studeren aan een twee- of vierjarige hbo-opleiding.