Leidinggevende Leisure & Hospitality

Opleidingsinformatie

Een praktijkgerichte, afwisselende en brede opleiding op recreatief terrein. Met stages en excursies in binnen- en buitenland waarbij je enorm veel verschillende mensen ontmoet en waarbij gastvrijheid centraal staat. Denk hierbij aan het verzorgen van een animatieprogramma of receptie werkzaamheden.

Algemene informatie

Domein: Toerisme en recreatie
Subdomein: Toerisme
Opleidingsduur: 3 jaar
Opleidingsniveau: Niveau 4
Leerweg: BOL: 3 jaar
Afdeling: Toerisme & Recreatie
Locatie: Meeussenstraat 13, Bergen op Zoom

Opleidingsinformatie

Inhoud

Tijdens je opleiding, leer je plannen en organiseren en het uitvoeren van recreatie activiteiten. Daarnaast leer je diverse administratieve,- en receptiewerkzaamheden, zoals boeken en reserveren. Behalve bovengenoemde werkzaamheden, voer je ook leidinggevende taken uit. Je kan delegeren, controleren en corrigeren. Je kunt mensen aansturen en hen uitleggen wat er van hen verwacht wordt. Een Leidinggevende Leisure & Hospitality moet zijn/haar talen zeer goed spreken. Dit is dan ook een belangrijk deel van je opleiding.

Eisen

Dit zijn de minimale toelatingseisen:

  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) in eenzelfde beroep- of beroepencategorie, of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Meer informatie over het toelatingsrecht vind je hier.

Vervolg

Met een diploma op zak beschik je over de juiste papieren om in de recreatiebranche aan de slag te gaan. Dankzij uitgebreide praktijkervaring heb je meteen een brede basis én een stevig CV. Zo ben je op tal van fronten inzetbaar: bij de receptie, in de animatie en in de horeca. En voor vele andere functies. Je hebt immers zoveel geleerd, sociale en communicatieve vaardigheden, zelfstandigheid en je talen leren spreken. Kortom, jij hebt de wereld wat te bieden!

Met je mbo-4-diploma kun je gemakkelijk doorstromen naar diverse hbo-opleidingen, zoals Toerisme en Management, Toerisme en Vrijetijdsmanagement, Event Management, Sports & Leisure, talenstudies of diverse andere opleidingen.

Startmaand

1 september 2018

Lesmethode

De praktijk is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Daaraan gekoppeld krijg je theorielessen, vaardigheidslessen en projecten.

Stage

In alle leerjaren loop je enkele maanden stage. Je kunt stage lopen bij onder andere een camping, vakantiepark, attractiepark, outdoor bedrijf, sportclub en evenementenorganisatie. Je ontmoet veel verschillende mensen.

Studievoortgang

Na de eerste periode in het eerste leerjaar, waarin alle opleidingen Travel, Leisure & Hospitality centraal staan, kun je nog kiezen of je verder gaat in Leisure & Hospitality of dat je overstapt naar Travel & Hospitality.

Certificaten

-

Werkgebied

Je toekomstige job is in de recreatiebranche. Je kunt gaan werken bij bijvoorbeeld een camping, vakantiepark, attractiepark, outdoor bedrijf, sportclub en evenementenorganisatie .

Gastvrijheid en het verzorgen van animatie staat bij jou als leisure medewerker centraal. Je spreekt diverse talen en kan op een professionele manier gasten een mooie tijd bezorgen. Daarnaast voer je leidinggevende taken uit.

Bijzonderheden

Met het profiel Leisure & Hospitality word je opgeleid voor zowel frontofficewerkzaamheden als het organiseren van activiteiten in de vrijetijdscontext.

Kosten

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, dient lesgeld te betalen. Voor het schooljaar 2018-2019 is het lesgeld voor BOL studenten € 1.155,-

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor (niet) opleiding gebonden leermiddelen.

Opleidingsgebonden kosten: 
Leerjaar 1: ca. € 920,-
Leerjaar 2: ca. € 235,-
Leerjaar 3: ca. € 95,-

Niet opleidingsgebonden kosten: 
Leerjaar 1: ca. € 575,-
Leerjaar 2: ca. € 645,-
Leerjaar 3: ca. € 515,-

Klik hier voor de gespecificeerde opleidingskosten. 

Let op: alle vermelde bedragen zijn gebaseerd op het prijspeil van het voorgaande schooljaar en dienen als richtlijn. 

Tegemoetkoming kosten leermiddelen

Er is een tijdelijke regeling die gezinnen ondersteunt bij de bekostiging van leermiddelen van hun kind. Het betreft hier studenten uit zogenaamde minimagezinnen.

Contact

Contactpersoon: Mevr. I. Witte
E-mail: i.witte@rocwb.nl

Competenties

Ben jij een man of vrouw van de wereld? Dan hoor je thuis in de wereld van de Toerisme. Kun jij je grenzen verleggen, ben je internationaal, veelzijdig, creatief, gastvrij, enthousiast, sportief, heb je talenkennis en kun je initiatief nemen? Dan is deze opleiding echt wat voor jou.
Lijkt deze opleiding je wat?
Let op! Een soortgelijke opleiding wordt ook gegeven op Cingel College
of bekijk alle opleidingen in de
Studiekiezer.
Je kunt deze opleiding gaan volgen in de volgende uitstroomrichtingen:

Leidinggevende leisure & hospitality

Crebo: 25351
Leidinggevende leisure & hospitality De Leidinggevende leisure & hospitality is verantwoordelijk voor een goed afgestemd, afwisselend en aantrekkelijk activiteitenprogramma dat aansluit bij wensen

Contactformulier

* Gegevens zijn verplicht